Palanet cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2019 | 9229 vizualizari

 

O bunatate ce poate fi servita oricand si oriunde, alaturi de un iaurt sau doar simplu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 500-600 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 750 g branza framantata
  • 1 ou
  • 3 lg pline cu smantana sau iaurt
  • sare dupa gust
  • 1 oua
  • felii de sunca
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanet cu branza si sunca:

Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se omogenizeaza ingredientele adaugand lapte putin cate putin atat cat cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat elestic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Branza se amesteca impreuna cu smantana si oul pana devine omogena si cremoasa. Se adauga sare dupa gust. 

Se rupe cate o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda. Se unge pe mijloc cu 2 lg de branza si deasupra se asaza o felie de sunca. Se impatura aluatul asa ca la branzoici. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung deasupra cu ou batut apoi se dau la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Eu nu am mai avut rabdare si am intins aluatul intr-o foaie mare pe care am intins branza si am asezat feliile de sunca. L-am impachetat apoi in doua si l-am dat la cuptor. Indiferent cum se prepara sunt la fel de bune.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Branza fiind framantata inainte, nu a mai fost nevoie de sare dar daca doriti puteti sa mai adaugati, fiecare dupa gust.

2

Branza trebuie sa fie cremoasa de aceea se adauga smantana sau iaurt pana se ajunge la consistenta dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanet cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gordon bleu cu cartofi la cuptor