Palanet cu prune

de mirela0911 in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 2867 vizualizari

 

Îmi amintește de copilărie, când bunica le scotea din cuptorul cu lemne și nu aveam răbdare să se răcească.
E simplu de făcut și atât de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • sare
  • apa
  • 1 kg prune
  • zahăr dupa gust
  • 2-3 lg scorțișoară
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanet cu prune:

Se face o maia din drojdie, putina faina si apă călduță. Se lasă sa creasca apoi se toarnă peste făina cernută în care s-a pus sarea. În funcție de cât cere făina se pune apă călduță și se frământă un aluat potrivit și care nu se lipește de degete (ca pt pâine). Se lasă la dospit până își dublează volumul.


Se spală prunele și se curăță de sâmburi. Se taie în patru, se amestecă cu zaharul și scorțișoara.


Pe masa de lucru se pune puțin ulei, se ia jumătate din cantitatea de aluat și se întinde cu mâna dându-i o formă rotundă. Pe mijloc se pune jumătate din cantitatea de prune iar marginile se aduc peste prune lipind bine aluatul pt a nu se desface in cuptor. Se procedează la fel și cu restul cantităților. Se așează cu grijă în tava tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se ung cu zeama lăsată de prune.


Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pt cca 30-35 minute până se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava din cuptor și se acoperă pt câteva minute cu un prosop de bucătărie. 


Poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi pt aluat apa minerală. Iese un blat foarte pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanet cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (24)

mirela0911 1

24.10.2014, 15:14

Dia sunt tare bune! si cu ceapa, si cu varza, si cu mere....

mirela0911 1

24.10.2014, 15:15

Deyu Geanina babi Rocsi multumesc

mihnealy 1

25.03.2016, 11:45

Oferta incredibila! Te vei convinge foarte rapid ca tocmai ai gasit ceva exceptional! Foarte multi oameni au vazut ca merita si te asteptam si pe tine sa castigi bani intr-o colaborare care iti ofera sansa speciala de a-ti asigura intr-un mod foarte convenabil viitorul. Cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: grebenisan.mihai90@gmail.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu pere si ciocolata