Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post

de nadina73 in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 3653 vizualizari

 

La noi in Ardeal in unele locuri se zice "palanetz" sau cum se mai zice "coca" sau stiu eu cum se mai zice in unele zoneEste o reteta de post pe care bunica mea Dumnezeu s-o ierte ,o pregatea mereu in fiecare post.Se poate umple cu marmelada,varza calita................

 

INGREDIENTE

  • coca:
  • 500 g faina
  • 240 ml apa caldutza
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura.
  • 2 kg ceapa
  • 50 ml ulei
  • 3 cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • Decor:
  • pasta de tomate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post:

Se pregateste umplutura:


Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei aproximatiov 20 minute dupa care se pune boia ,sare si piper si cartofii curati si taiati cubulete mici,mici Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40-50 minute


Coca:


Se pun toate ingrediantele in masina de paine, se lasa la programul de framantat+dospit (la fel de bine se poate pregati si fara masina de paine) Dupa ce coca a dospit se scoate se taie in 4 si se intind 4 foi cu sucitorul .


Se pune ceapa calita pe foaia intinsa se pune a doua foaie peste ea si se apapa cu furculita pe msrgini pt a face priza buna. Se inteapa din loc in loc coca ,se unge cu putina pasta de tomate , se da tava la cuptor pentru 30 minute la 160 grade. Se coace intr-o tava unsa cu putin ulei,vor rezulta 2 bucati de coca


PS:eu am uns abia cand am scos coca din cuptor, nimic rau Se lasa la racit dupa care se taie si se serveste rece sau calda dupa preferinta


PS:la fel de bun e cu alta umplutura,gem sau varza calita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (14)

epurasha2bb 1

20.11.2010, 16:52

5f! super!

Gurmanzii 1

21.11.2010, 21:20

mihaelar63 1

21.11.2010, 23:10

imi amintesc cu duiosie de palanetzele facute de bunica , vara- palanetze calde cu prune si lapte rece iar iarna de cele cu cartofi rantaliti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34