Paleuri - fursecuri cu crema

de Toamna07 in Prajituri, 23 Mai 2012 | 17970 vizualizari

 

De mult timp imi doream sa fac aceste minunate fursecuri fragede si cremoase pe care le cumparam nu doar din cofetarii ,ci si din magazine !
Reteta am pescuit-o dupa blogul -Barbat la cratita- si i-am facut o mica modificare.
Hai sa vedem ce ne trebuie sa le pregatim .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru fursecuri :
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • Ingrediente pentru crema fina :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml. de frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • esenta de rom
  • Decor :
  • 1 ciocolata neagra topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri - fursecuri cu crema:

Prima data pregatim crema pentru ca avem nevoie de ea ,rece .


Ciocolata bucatele si frisca lichida o punem intr-o craticioara ,pe bain-marie (aburi).O tinem pana cand ciocolata incepe sa se topeasca ,luam de pe foc si adaugam romul. Lasam sa se raceasca si bagam compozitia la frigider. Cand este bine racita o batem cu mixerul pana incepe sa capete o consistenta de frisca, adaugam si plicul de intaritor ,mixam si mai dam la frigider 15 minute.


Mod de preparare fursecuri : Untul moale il mixam bine de tot cu zaharul farin .Adaugam ouale,unul cate unul si amestecam dupa fiecare,sa le incorporam in compozitia de unt ,pana aceasta devine omogena.Incepem sa adaugam faina,treptat, in ploaie si amestecam pana obtinem o crema groasa .


Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem cu o lingurita gramajoare de compozitie cu o mica distanta intre ele. Le dam la cuptor ,la foc mediu, pentru 10-15 minute cat ,fursecul, sa capete o culoare aramie pe margine. Cand sunt reci le lipim,cate doua, cu crema si le glazuram cu ciocolata topita


Grozave .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri - fursecuri cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

feliciacristea46 1

27.06.2013, 23:41

nu e cam mult zahar in compozitie ? cred ca pun mai putin eu !

Toamna07 1

01.07.2013, 17:39

Felicia,poti sa reduci cantitatea de zahar,dar sa stii ca nu au iesit foarte dulci,sunt normale!

Va pup!

nadea68 1

05.08.2013, 20:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi şpriţaţi