Rulada cu cirese

de anca_rm in Prajituri, 19 Iun 2015 | 4530 vizualizari

 

Imi place sa fac rulade si de aceea combin tot felul de chestii si incerc sa le fac sa arate cat mai apetisant .
Aveam intr-un castron niste cirese amare ramase si care incepeau sa se strice, asa ca m-am gandit la rulada umpluta cu multe multe cirese.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -50 ml ulei
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -250 g mascarpone(o cutie)
  • -250 ml frisca
  • -aproximativ 300 g cirese fara sambure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cirese:

Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul.

Adaugam faina, cacao, praful de copt si omogenizam, iar la final punem uleiul. Dupa ce adaugam uleiul nu mai trebuie amestecat mult .

Turnam in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 15-20 minute .

Pana se coace rulada noastra pregatim un prosop de bucatarie curat. Cand este gata ,pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea, scoatem din cuptor, rasturnam pe prosop si rulam. Atentie ca sa o putem rula fara sa se rupa trebuie sa fie calda.

Lasam la racit.

Cand este rece rulada facem umplutura :

Intr-un bol punem frisca si mascarponele si batem pana cand se intareste . Daca doriti aici puteti adauga zahar , dar asta este in functie de gustul d-voastra.

Desfacem din prosop rulada si o umplem cu ¾ din crema. Nivelam bine umplutura si punem in mijloc cate cirese doriti. Rulati si asezati pe platou. Eu am pus atat de multe cirese si crema incat la rulada mea  doar s-a atins aluatul.  Cu restul de crema decorati dupa cum doriti.

Punem la rece si servim cu placere.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si cirese