Pancakes - clatite americane

de AlinaFizesan in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 4796 vizualizari

 

Din pacate contine multe calorii, dar nu ma pot abtine. Fac aceasta reteta de foarte mult timp, si mereu mi se pare la indemana cand vreau sa surprind pe cineva cu ceva dulce si totodata rapid de facut.

 

INGREDIENTE

  • faina - 250-300 gr (eu folosesc o cana)
  • lapte - 250 ml
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 2-3 linguri unt topit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes - clatite americane:

In primul rand ne asiguram ca ingredientele sunt la temperatura camerei. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol (personal obisnuiesc sa cern totul pentru a evita cocoloase). Topim untul si il lasam putin deoparte. Batem ouale cu untul topil si cu laptele. Amestecam ingredientele uscate cu cele ude, lasam la frigider aluatul cel putin 30 de minute, dar poate fi lasat si pentru mai mult timp. 

In tigaia mea nu am fost nevoita sa pun ulei, dar poate ar trebui sa puneti la prima clatita. Pentru ca ele sa iasa groase si cu forma dorita, cu un polonic puneti usor in mijlocul tigaii aluatul fara a-l manevra sa se intinda pe toata tigaia, ci doar acolo unde ati pus. In momentul in care pe suprafata clatitei se sparg mici bule, puteti intoarce clatita. 

Eu am folosit ciocolata, frisca, si un gem minunat de afine.

Sunt foarte bune cu ciocolata, banane si alune nesarate faramitate.

TIPS-URI

1

Este foarte important ca ochiul aragazului sa fie dat la minim, altfel riscam sa ardem clatita pana sa i se coaca interiorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes - clatite americane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes vanilate de post