Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

de diaconta in Dulciuri, 30 Apr 2013 | 6662 vizualizari

 

O idee de desert foarte bună când nu avem foarte mult timp la dispoziţie dar ne dorim ceva dulce.Se poate combina cu orice alte fructe,dulceaţă ,iaurt ori sos de ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pancakes:
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 linguriţă praf copt
  • sare
  • vanilie
  • coaja de lamâie
  • Pentru jeleu:
  • 300 g capşuni
  • 100 g coacăze roşii
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii:

Am pregatit mai întâi jeleul.

Capsunii i-am taiat bucati,i-am amestecat cu coacazele si zaharul.

Le-am lasat pâna au lasat putin sirop,apoi am pus vasul pe foc.Cand s-au înmuiat putin ,am pus o lingura de amidon si am lasat  pe foc pâna când sosul s-a îgrosat.

Pentru pancakes am amestecat ouale cu zaharul,am pus laptele,apoi faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.

La final am adaugat si aromele.

Nu am folosit mixerul,doar un tel.

Nu trebuie amestecat prea mult,doar pâna se omogenizeaza toate ingredientele.

Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smântâni mai groase.

In functie de aceasta,mai adaugati lapte sau faina.

Am lasat amestecul jumatate de ora la frigider.

Pentru copt am folosit o tigaie din teflon,deci nu a fost nevoie de ulei.

Intr-o tigaie obisnuita,puneti putin ulei ca sa nu se lipeasca.

Cu un polonic mic am pus compozitie in tigaie.

Am pus doar într-un loc si ele se vor întinde cat va fi cazul.

Am lasat sa se coaca pana cand la suprafata au aparut câteva bule.

In acest moment am întors pe partea cealalta.

Am procedat în acest fel pâna am terminat toata compozitia.

Am servit cu jeleul de fructe preparat anterior.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri glazurate cu ciocolata