Pandispan cu lamaie si glazura

de Lorra in Prajituri, 12 Feb 2015 | 1843 vizualizari

 

Este o prajiturica cat se poate de simpla si pufoasa cu o aroma delicioasa de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 130 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 50 ml zeama lamaie
  • 100 gr zahar pudara vanilat
  • bomboane decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu lamaie si glazura:

Separam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul turnat cate putin, peste acestea turnam compozitia de albusuri si faina amestecata din timp cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia pandispanului si il bagam in cuptorul deja incalzit, la foc mediu pentru 20-25 min.


Cand este gata, stingem focul si lasam prajitura inca 10 min. cu usa putin deschisa. Scoatem pandispanul din tava si il portionam dupa bunul plac. Intre timp preparam glazura din zaharul pudra amestecat bine cu sucul de lamaie. Ornam fiecare prajiturica cu glazura si bombonele de decor.

 

TIPS-URI

1

Cea mai sigura metoda pentru a ne asigura ca blatul este copt, este testul cu scobitoarea. Se inteapa blatul iar daca betisorul iese curat, inseamna ca s-a copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu lamaie si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

simona72 1

13.02.2015, 11:10

Imi place tare mult aroma de lamaie!

Lorra 1

13.02.2015, 16:45

Cris, Cristeena, Dantes ma bucur ca va place

Lorra 1

13.02.2015, 16:46

Merci Cirstina, Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu glazura de cacao