Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 5774 vizualizari

 

Daca tot v-au placut checurile cu pere, am indraznit sa va aduc si pandispan. Nu va suparati, nu? ;;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea perelor:
  • 700 g pere curatate de coaja si seminte;
  • 100 g zahar;
  • 50 g unt.
  • Pentru pregatirea pandispanului:
  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de pere;
  • o lingurita de praf de copt;
  • circa 400 g faina;
  • o lingurita scortisoara.
  • Pentru pregatirea budincii de vanilie:
  • un plic de budinca de vanilie;
  • 500 ml lapte;
  • 3 linguri zahar.
  • Pentru decor:
  • un plic de "Spuma pentru deserturi cu gust de frisca" + 150 ml lapte pentru prepararea acesteia;
  • baghete curcubeu.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca:

Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de pere si se omogenizeaza. Se pun faina, praful de copt si scortisoara si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o lingura de lemn. Se adauga perele si se incorporeaza. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj: praful de budinca se amesteca intr-un castron cu 3 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte, iar restul de lapte se pune la fiert. Cand aproape a dat in clocote, se ia vasul cu lapte de pe foc si se toarna compozitia din castron, amestecand energic cu un tel. Se mai tine la foc mic pana cand se ingroasa, dupa care se toarna peste pandispanul cu pere. Se lasa sa se raceasca complet.

Plicul de "Spuma pentru deserturi cu gust de frisca" se amesteca cu 150 ml lapte, se mixeaza, apoi se intinde peste pandispan. 

La final, se presara baghete curcubeu peste prajitura, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Merisor 1

24.11.2015, 08:57

Ce praji buna!

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:21

ce bine arata!

Bya Ralu 1

24.11.2015, 19:03

buna buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă