Pandispan cu prune si crumble cu martipan

de simona72 in Prajituri, 12 Iul 2014 | 4481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt pandispan:
  • 120 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 5 linguri lapte condensat
  • 2 albusuri (optional)
  • 1 praf de sare
  • 175 gr faina (daca folositi si albusurile, fara ele 150 gr faina)
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura:
  • 1/2 kg prune fara samburi
  • 1 lingurita scortisoara
  • pt crusta:
  • 120 gr martipan(de la Lidl am avut eu)
  • 100 gr unt rece
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr faina
  • pt servit: sirop de artar, miere, sirop de agave(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu prune si crumble cu martipan:

Pentru pandispan: mixam untul moale cu zaharul pana se aseamana cu o crema. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, iar la urma se adauga laptele condensat sau lapte dulce daca nu aveti. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste celelalte. Cele 2 albusuri se bat spuma cu un praf de sare. Eu le-am folosit pt ca erau ramase de la o alta reteta...daca le aveti le puneti...Adaugam si albusurile batute spuma si amestecam cu un tel tip para de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o tava cu marginile mai inalte tapetata cu hartie de copt. Peste aluatul de pandispan asezam jumatati de prune, iar peste prune presaram scortisoara macinata.

Pentru crusta: rupem bucati din martipan si-l punem in robotul de bucatarie. Pornim pt cateva secunde pana martipanul se marunteste (cateva pulsatii sunt suficiente). Adaugam untul rece taiat cuburi, zaharul si faina. Pornim robotul pt inca cateva secunde si gata. Punem "firimiturile" peste prunele din tava, le distribuim uniform si dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute. Mai lasam prajitura inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, scoatem tava, o lasam sa se racesaca complet, portionam prajitura si servim. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

pentru ca nu este o prajitura foarte dulce se poate servi deasupra cu sirop de artar, miere, sirop de agave

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu prune si crumble cu martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Angelina_Elena 1

13.07.2014, 14:49

Minunat pandispan!

Rocsi 1

13.07.2014, 19:55

Mmm ce imi placeee

MOKUSKA 1

14.07.2014, 11:00

Ce buna e.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu prune