Panetone a la Michelle

de Michelle in Prajituri, 10 Dec 2009 | 5807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 150 ml ulei,
  • 200 gr zahar(daca va place mai dulce puneti mai mult,
  • 300 ml lapte,
  • drojdie 90 gr,
  • 400 ml apa clocotita,
  • sare,
  • stafide ,
  • jumate kg rahat,
  • faina cat cuprinde..cca 1,5 kg,
  • coaja de la o portocala si de la o lamaie.
  • sirop:
  • 3 lg zahar,
  • 1 lg apa.
  • nuca cocos  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panetone a la Michelle:

Faina se opareste cu apa clocotita,Preparam drojdia.apoi adaugam peste faina,adaugam si celelalte ingrediente inclusiv rahat si stafide,framantam bine ..trebuie sa ne iasa un aluat moale...lipicios.lasam 10 min sa se odihneasca ,apoi il punem in 2 tavi de cozonac..sau in ce doriti si il lasam cc 30 min,apoi il coacem la foc mediu cca 40 min.


facem un sirop din ingrediente..si gand scoatem panetonele din cuptor il ungem cu siropul si il pudram cu nuca cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panetone a la Michelle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Michelle 1

11.12.2009, 08:02

da luminita inca mai unul intreg..vrei?

luminita20_2006 1

11.12.2009, 16:09

eh macar o faramitura acolo

Bucataras Dragos 1

12.12.2009, 23:51

in sfarsit am gasit reteta de panetone mersi mult am mancat si e delicios si vreau sa vad si cum ii facut de casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu rahat, banane si stafide