Prajitura cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 1 Mar 2015 | 4194 vizualizari

 

Nu-mi aduc aminte cand vreodata am refuzat o prajitura cu mere calda aromata abia scoasa din cuptor...va ramane mereu prajitura mea preferata, asta pentru ca ma duce intotdeauna cu gandul la copilaria frumoasa!
Cu un blat fraged care se topeste in gura, un parfum incredibil de vanilie si scortisoara si plinaaaaa ochi de mere, iata prajitura mea delicioasa.....va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (plus pentru infainat)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de iaurt gras
  • 1 lingura cu varf de smantana
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • vanilie
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • 20 de mere ionatane
  • o cana de zahar brun( 150 gr)
  • zahar pudra pentru decor
  • flori de anason
  • batoane de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

Untul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Amestecam bine toate ingredientele si framantam aluatul, pana se omogenizeaza, apoi il infainam cu putina faina si il dam la rece infoliat pana ne ocupam de mere.

Spalam merele, le curatam de coaja, le razuim pe razatoarea mare  apoi le lasam deoparte.

Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua bucati si  vom intinde doua foi.

Eu am intins foile direct pe hartia pergament decupata la dimensiunea tavii.

Am tapetat tava cu ulei si faina( clasic)si apoi am asezat prima foaie. Foaia am intepat-o cu o furculita pe toata suprafata.

Se pun merele deasupra fara sa se apese, se presara zaharul brun uniform, apoi scortisoara si se pune din nou foaia de aluat si se inteapa cu furculita.

Se coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana se rumeneste.

Se poate taia calda, dar pentru pudrat este nevoie sa fie racita.

Este o prajitura delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Foaia este foarte buna si nu se rupe, la intins ne ajutam de putina faina si pe suprafata si pe sucitor.

2

Foile se pot intinde direct pe hartia de copt si apoi se muta in tava cu totul si se asaza prin rasturnare si se desprinde pergamentul cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "rasturnata", cu mere