Prajitura cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 1 Mar 2015 | 2568 vizualizari

 

Nu-mi aduc aminte cand vreodata am refuzat o prajitura cu mere calda aromata abia scoasa din cuptor...va ramane mereu prajitura mea preferata, asta pentru ca ma duce intotdeauna cu gandul la copilaria frumoasa!
Cu un blat fraged care se topeste in gura, un parfum incredibil de vanilie si scortisoara si plinaaaaa ochi de mere, iata prajitura mea delicioasa.....va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (plus pentru infainat)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de iaurt gras
  • 1 lingura cu varf de smantana
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • vanilie
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • 20 de mere ionatane
  • o cana de zahar brun( 150 gr)
  • zahar pudra pentru decor
  • flori de anason
  • batoane de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

Untul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie.


Amestecam bine toate ingredientele si framantam aluatul, pana se omogenizeaza, apoi il infainam cu putina faina si il dam la rece infoliat pana ne ocupam de mere.


Spalam merele, le curatam de coaja, le razuim pe razatoarea mare apoi le lasam deoparte.


Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua bucati si vom intinde doua foi.


Eu am intins foile direct pe hartia pergament decupata la dimensiunea tavii.


Am tapetat tava cu ulei si faina( clasic)si apoi am asezat prima foaie. Foaia am intepat-o cu o furculita pe toata suprafata.


Se pun merele deasupra fara sa se apese, se presara zaharul brun uniform, apoi scortisoara si se pune din nou foaia de aluat si se inteapa cu furculita.


Se coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana se rumeneste.


Se poate taia calda, dar pentru pudrat este nevoie sa fie racita.


Este o prajitura delicioasa!


 

TIPS-URI

1

Foaia este foarte buna si nu se rupe, la intins ne ajutam de putina faina si pe suprafata si pe sucitor.

2

Foile se pot intinde direct pe hartia de copt si apoi se muta in tava cu totul si se asaza prin rasturnare si se desprinde pergamentul cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

02.03.2015, 08:55

O prăjitură delicioasă!

Corinuta 1

02.03.2015, 12:19

Ce bunatate aromata Ruxy! Ma servesti cu o bucatica te rog?

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (cu foaie turnata)