Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 518 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri seminte de chia sau mac 2 linguri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie

Crema de capsuni

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 100 g fistic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic:

Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase.


Puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste.


Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte.


Pasati capsunile cu un blender vertical si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema.


Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul.


Pentru blatul de rulada, mixati cu albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare.


Mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus.


Amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.


Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor.


Coaceti blatul la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea.


Pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.


Lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija.


Inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore.


Feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.


Savurati!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Oana 1

16.05.2018, 17:38

Rasfat, da

Ancutsa 1

17.05.2018, 16:15

Foarte buna!

oanapl 1

17.05.2018, 23:01

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos