Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 281 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri seminte de chia sau mac 2 linguri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie

Crema de capsuni

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 100 g fistic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic:

Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase.


Puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste.


Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte.


Pasati capsunile cu un blender vertical si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema.


Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul.


Pentru blatul de rulada, mixati cu albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare.


Mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus.


Amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.


Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor.


Coaceti blatul la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea.


Pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.


Lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija.


Inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore.


Feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.


Savurati!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Oana 1

16.05.2018, 17:38

Rasfat, da

Ancutsa 1

17.05.2018, 16:15

Foarte buna!

oanapl 1

17.05.2018, 23:01

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu visine