Desert prajitura Fulg de Nea

de miremirc in Prajituri, 2 Ian 2011 | 77017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:  
  • 250 g margarina rama (unt)
  • 350 ml lapte
  • 100 g cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • rom dupa gust
  • Glazura:  
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de Nea:

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.


Crema: Amestecam amidonul cu nuca de cocos, apoi adaugam laptele putin cate putin ca sa nu faca cocoloase si punem pe foc pana se ingroasa putin. Lasam la racit, apoi punem romul. Untul se mixeaza pana devine spumos si in el punem cu lingura putin cate putin din crema de cocos pana o incorporam toata.


Glazura: Mixam albusurile cu zaharul la bain marie pana cand compozitia devine tare, apoi o lasam sa se raceasca.


Asamblare: blat-crema-glazura-ciocolata alba rasa (presaram cocos).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de Nea" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

29.07.2013, 19:45

yammy

bianca92 1

25.10.2013, 11:39

o bunatate

Dorela 1

18.11.2013, 23:59

cum zmeu` sa iasa pandispan (cum se vede in poza) fara albusuri ??

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos