Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine

de trifadalia in Prajituri, 25 Noi 2018 | 1863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de untura
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingura de bicarbonat de sodiu
  • 2 bucati clementine
  • 420 gr smantana
  • 3 cani de faina
  • 1lingura ulei
  • 150 ml lapte
  • sare
  • 2 plicuri de zahat vaniliat
  • 100 grame de meriosare
  • 100 ml zeama de la un compot de visine
  • 1 lingura de cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine:

Se storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici.

Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le acolo pentru 10-15 minute. Cand sunt hidratate merisoarele ele se umfla absorbind zeama lasata din compot. 

Se pune untura intr-un castron impreuna cu sare si zaharul. Se amesteca energic pana la dizolvarea zaharului. Se pun ouale intregi amestecand din nou, coaja de la clementine, bicarbonatul stins cu zeama de la cele doua clementine, smantana, iar la urma cele 3 cani de faina. Se amesteca apoi din nou. 

Intr-un bol se pune cacaua si peste se toarna 3 linguri din aluatul rezultata, se amesteca si se da deoparte.

Aluatul fara cacao se toarna intr-o tava de copt de pune pe alocuri si din aluatul cu cacao, apoi se fac cu furculita cerculete pentru a se amesteca aluatul cu cacao cu cel fara cacao

Deasupra se adauga merisoarele hidratate, iar daca a mai ramas din zeama, se stropeste deasupta pandispanul si se pune la copt pentru 40 de minute. 

Cand este copt si racit, se pudreaza cu zahar vaniliat. 

TIPS-URI

1

se poate renunta la acea lingura de ulei, dar uleiul face acest pandispan mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

26.11.2018, 21:49

As servi cateva bucatele, ca este foarte bun!

dantes 1

27.11.2018, 13:40

Bun!

mihaelar63 1

03.12.2018, 12:54

Cand aud cuvantul merisoare imi sclipesc ochii ) Pe loc , fara sa ma gandesc , Doresc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nes