Am cautat in blogosfera un mod de a pregati peste pangasius. Nenumarate feluri am gasit! Nu ma asteptam ca pangasius sa fie un peste asa de popular...M-am oprit la:
Pangasius pane cu cartofi natur- reteta gasita la Flor si putin modificata.
Pestele se taie in bucati mai mici si se pune intr-un bol impreuna cu zeama de lamaie. Se lasa la marinat timp de 30minute.
Batem ouale cu condimentele dupa gust si le amestecam cu 2 linguri faina.
Luam cate o bucata de peste, o trecem prin faina ,prin oua apoi prin pesmet.
Prajim pestele in ulei incins, pana se rumeneste frumos pe ambele parti.
Cartofii se curata de coaja ,se taie cuburi si se fierb in apa cu vegeta. Cand au fiert se scurg de apa si se amesteca cu putin unt si cu patrunjel tocat fin.
Servim pangasius langa cartofii natur cat sunt calzi.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro