Panna Cotta

de nico15 in Dulciuri, 17 Aug 2011 | 2320 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 portii de panna cotta:

  • 200 ml de smantana
  • 100 ml de lapte  
  • 30 g de zahar
  • 10 grame de gelatina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
  • 100 g de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

Preparare reteta de Panna Cotta:


Laptele si smantana dulce se pun intr-un bol si se amesteca dupa care se pun pe foc si se amesteca la foc mic pana se incalzeste un pic. Se adauga zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba un pic pana se topeste zaharul.


Separat intr-un vas punem gelatina sa o hidratam cateva minute, dupa care luam putin lapte si punem gelatina punand-o pentru cateva secunde pe foc maxim 20 de secunde la foc mic, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se tempereze aproximativ 20 de minute dupa care se adauga peste lapte si smantana dulce se amesteca.


Se trece la umplerea formelor, numai dupa ce aceasta s-a racit. Se umplu formele si se dau la frigider aproximativ 1:30 Se incearca daca este gata.


Eu am servit panna cotta cu un dressing de zmeura. Am blenduit zmeura si am adaugat un pic de sirop de zmeura din comert. Daca vi se pare foarte dulce adaugati putina zeama de lamaie.



Pofta Buna

 

TIPS-URI

1

timpul de pregatire este minim, dar timpul de asteptare pana isi face gelatina efectul dureaza destul de mult, asa ca rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

18.08.2011, 10:59

vreau si eu

DIANA B 1

18.08.2011, 16:17

Ce frumos-i cel facut in silicon

MIUTA 1

18.08.2011, 17:13

Super bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu ciocolata si rom