Panna cotta

de marianascarlat in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 1795 vizualizari

 

Aseara am vrut sa fac aceasta delicioasa prajitura dar tot umbland pe site-ul asta, timpul a trecut si am renuntat. Asa ca o sa folosesc acum niste poze mai vechi. Stiti ce am constatat? Ca am deja un galben! Ura!!!!!!
Am uitat sa va spun sa fiti ingaduitoare cu pozele mele ca sunt facute cu un amarat de telefon si nu toate la lumina zilei. Iar mana mea nu mai e atat de ferma.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina (6 g)
  • esenta de vanilie
  • 120 g zahar
  • toping de visine si visine din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta:

Intr-un castronel sau o cescuta cu apa punem gelatina foi la inmuiat, poate sa fie si granule(aprox. 10 minute).


Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida.Le punem pe foc. Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Adaugam si esenta de vanilie.


Scurgem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se dizolva si luam de pe foc.


Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa, punem pe fundul formelor topingul de visine si cate visine din dulceata vrem si cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel putin 5 ore. Este mai bine sa pregatim de seara panna cotta, sa aiba suficient timp sa se inchege.


Cand servim rasturnam pe o farfurioara si o sa arate ca in pozele mele.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

04.03.2013, 16:50

Lau 1

04.03.2013, 18:46

marianascarlat 1

04.03.2013, 22:42

Va foarte multumesc tuturor pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni