Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 3616 vizualizari

 

O struțo-cămilă între două rețete de pe site care mi-au plăcut mult: www.bucataras.ro/retete/cosulete-de-ciocolata-cu-crema-de-cocos-si-mascarpone-55305.html și http://www.bucataras.ro/retete/panna-cotta-cu-cocos-si-kiwi-45822.html. Le-am combinat și au rezultat aceste ceșcuțe simpatice și delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceșcuțe:
  • 300 grame ciocolată
  • Pentru panna cotta:
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 pliculeț gelatină granule
  • 3 linguri de zahăr
  • semințele de la 1 păstaie de vanilie
  • 5 linguri fulgi de cocos
  • Pentru jeleu:
  • 4 kiwi
  • 3 linguri zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată:

Ciocolata se topește la baie de aburi. Se temperează urmând acest procedeu: http://www.bucataras.ro/retete/trufe-de-ciocolata-cu-fulgi-de-chilli-38636.html

Cu ajutorul unei pensule se îmbracă pereții interiori ai unor hârtiuțe pentru brioșe (eu am folosit 8). Se lasă la frigider 10 minute până se întărește ciocolata. 

Se repetă procedeul de încă 2 ori pentru toate hârtiuțele folosite. 

Pentru panna cotta, se hidratează gelatina în 50 de ml de apă. Smântâna, împreună cu laptele de cocos, se pune la încălzit. Se adaugă semințele de vanilie, zahărul și fulgii de cocos. Se amestecă pâna la dizolvarea completă a zahărului. 

Se ia de pe foc și se adaugă gelatina. Se amestecă pentru omogenizare. 

Se toarnă compoziția în ceșcuțe și se lasă la frigider până se încheagă panna cotta. 

Pentru jeleu, se taie fructele cuburi și se pun la încălzit împreună cu zahărul. Se sfărâmă ușor cu o lingură. Se gătesc până când se înmoaie, iar zahărul e dizolvat. 

Se lasă la răcit, apoi se adaugă peste panna cotta în ceșcuțe. 

Se păstrează în frigider, până la momentul servirii, când se îndepărtează și hârtiuțele cu grijă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu sirop de caramel