Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 1784 vizualizari

 

O struțo-cămilă între două rețete de pe site care mi-au plăcut mult: www.bucataras.ro/retete/cosulete-de-ciocolata-cu-crema-de-cocos-si-mascarpone-55305.html și http://www.bucataras.ro/retete/panna-cotta-cu-cocos-si-kiwi-45822.html. Le-am combinat și au rezultat aceste ceșcuțe simpatice și delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceșcuțe:
  • 300 grame ciocolată
  • Pentru panna cotta:
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 pliculeț gelatină granule
  • 3 linguri de zahăr
  • semințele de la 1 păstaie de vanilie
  • 5 linguri fulgi de cocos
  • Pentru jeleu:
  • 4 kiwi
  • 3 linguri zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată:

Ciocolata se topește la baie de aburi. Se temperează urmând acest procedeu: http://www.bucataras.ro/retete/trufe-de-ciocolata-cu-fulgi-de-chilli-38636.html


Cu ajutorul unei pensule se îmbracă pereții interiori ai unor hârtiuțe pentru brioșe (eu am folosit 8). Se lasă la frigider 10 minute până se întărește ciocolata.


Se repetă procedeul de încă 2 ori pentru toate hârtiuțele folosite.


Pentru panna cotta, se hidratează gelatina în 50 de ml de apă. Smântâna, împreună cu laptele de cocos, se pune la încălzit. Se adaugă semințele de vanilie, zahărul și fulgii de cocos. Se amestecă pâna la dizolvarea completă a zahărului.


Se ia de pe foc și se adaugă gelatina. Se amestecă pentru omogenizare.


Se toarnă compoziția în ceșcuțe și se lasă la frigider până se încheagă panna cotta.


Pentru jeleu, se taie fructele cuburi și se pun la încălzit împreună cu zahărul. Se sfărâmă ușor cu o lingură. Se gătesc până când se înmoaie, iar zahărul e dizolvat.


Se lasă la răcit, apoi se adaugă peste panna cotta în ceșcuțe.


Se păstrează în frigider, până la momentul servirii, când se îndepărtează și hârtiuțele cu grijă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

laura_n 1

05.04.2014, 17:31

ce m-ai amuzat! ) arata grozav!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:05

anca_rm 1

07.04.2014, 14:20

super combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu fructe de pădure