Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 3378 vizualizari

 

O struțo-cămilă între două rețete de pe site care mi-au plăcut mult: www.bucataras.ro/retete/cosulete-de-ciocolata-cu-crema-de-cocos-si-mascarpone-55305.html și http://www.bucataras.ro/retete/panna-cotta-cu-cocos-si-kiwi-45822.html. Le-am combinat și au rezultat aceste ceșcuțe simpatice și delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceșcuțe:
  • 300 grame ciocolată
  • Pentru panna cotta:
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 pliculeț gelatină granule
  • 3 linguri de zahăr
  • semințele de la 1 păstaie de vanilie
  • 5 linguri fulgi de cocos
  • Pentru jeleu:
  • 4 kiwi
  • 3 linguri zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată:

Ciocolata se topește la baie de aburi. Se temperează urmând acest procedeu: http://www.bucataras.ro/retete/trufe-de-ciocolata-cu-fulgi-de-chilli-38636.html

Cu ajutorul unei pensule se îmbracă pereții interiori ai unor hârtiuțe pentru brioșe (eu am folosit 8). Se lasă la frigider 10 minute până se întărește ciocolata. 

Se repetă procedeul de încă 2 ori pentru toate hârtiuțele folosite. 

Pentru panna cotta, se hidratează gelatina în 50 de ml de apă. Smântâna, împreună cu laptele de cocos, se pune la încălzit. Se adaugă semințele de vanilie, zahărul și fulgii de cocos. Se amestecă pâna la dizolvarea completă a zahărului. 

Se ia de pe foc și se adaugă gelatina. Se amestecă pentru omogenizare. 

Se toarnă compoziția în ceșcuțe și se lasă la frigider până se încheagă panna cotta. 

Pentru jeleu, se taie fructele cuburi și se pun la încălzit împreună cu zahărul. Se sfărâmă ușor cu o lingură. Se gătesc până când se înmoaie, iar zahărul e dizolvat. 

Se lasă la răcit, apoi se adaugă peste panna cotta în ceșcuțe. 

Se păstrează în frigider, până la momentul servirii, când se îndepărtează și hârtiuțele cu grijă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu sirop de caramel