Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

de simona72 in Dulciuri, 9 Oct 2014 | 1305 vizualizari

 

Un desert simplu si delicios pe care l-am pregatit mai in vara, dar de care am uitat complet...inspiratie mi-a fost Laurici>:D

 

INGREDIENTE

  • pt panna cotta:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • pt jeleul de caise:
  • 500 gr caise
  • 70 gr zahar brut
  • 50 ml apa
  • in plus mai aveti nevoie de cativa biscuiti Amaretti(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti:

Punem gelatina la inmuiat cu putina apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a hidratat o punem pe ochiul mic de la aragaz, amestecam mereu pana este diluata.


Pentru panna cotta: punem ingredientele intr-un vas cu pereti dublii, amestecam si lasam vasul pe foc pana da un clocot. Dam vasul deoparte si-l lasam sa se racoreasca. Cand compozitia este calda, adaugam 3/4 din gelatina, amestecam si dam deoparte sa se raceasca.


Pentru jeleu:taiem fructele in jumatati si le scoatem samburii. Punem intro craticioara fructele, adaugam zaharul si apa si lasam sa fiarba 5 minute. Lasam sa se racoreasca. Dam coaja jos de pe fructe(merge si cu tot cu coaja, dar atunci jeleul nu va mai fi la fel de fin), punem fructele cu tot cu zeama lasata in robot si le pasiram bine de tot. Adaugam gelatina ramasa si lasam sa se raceasca.


Asamblare:pe fundul unor pahare sau cupe punem cativa biscuiti amaretii sdrobiti, adaugam pana la jumatatea cupei jeleu de caise, peste jeleu alti cativa biscuiti, apoi panna cotta si deasupra alti cativa biscuiti amaretti. Dam cupele/paharele la frigider pentru 1 ora, pana compozitia s-a legat. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

pentru a avea un jeleu si mai fin puteti sa dati prin strecuratoare fructele

2

daca nu va plac sau nu aveti biscuiti puteti sa nu-i puneti

3

adaugati zahar in jeleu si panna cotta dupa cat doriti de dulce sa fie

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

09.10.2014, 20:41

Un deliciu!

anca_rm 1

10.10.2014, 13:46

ce delicios

Xandrinne 1

05.01.2015, 22:44

Minunata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Compot de caise