Savarina pentru indragostiti

de maria_claudia in Dulciuri, 13 Feb 2011 | 3157 vizualizari

 

am facut o savarina in forma de inimioara special pentru ziua indragostitilor

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet,
  • 1lingura faina,
  • vanilie ,
  • coaja de lamaie,
  • 200ml frisca lichida,
  • 4 linguri zahar,
  • 250 ml apa,
  • 5 linguri apa,
  • 1lingurita esenta rom.

Pentru  glazura si decor

  • un plic tort-gelee rosu,
  • frisca si bombonele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina pentru indragostiti:

galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se adauga grisul,faina,vanilia,coaja de lamaie si albusurile batute spuma amestecand cu atentie de jos in sus.


Compozitia se pune intr-o tava in forma de inima si se introduce in cuptorul incins ptr 35 minute.


Blatul racit se taie in doua ,se insiropeaza cu siropul facut din apa zahar si esenta rom,


se mixeaza smantana cu 4 linguri zahar si se obtine frisca cu care umplem blatul insiropat.


Preparam gelatina rosie urmand instructiunile de pe plic


glazuram savarina si ornam cu frisca dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina pentru indragostiti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

diaconta 1

14.02.2011, 19:55

ce minunatie

adry88 1

04.07.2011, 16:00

superb

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 07:58

excelent si arata suuuuper

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie