Fursecuri Shortbread

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Sep 2016 | 7145 vizualizari

 

Inceputul de an scolar ma indeamna sa pregatesc pentru Rebeca cat mai multe gustari, mancaruri, dulciuri. Le prefer fara doar si poate celor din comert. Vreau sa o obisnuiesc cu gustul de acasa, sanatos si colorat/variat/natural.
De ceva timp mi-am facut curaj si pentru aluaturi :) Astazi m-am oprit la reteta Laurei pe care o puteti gasi aici http://laurasweets.ro/2013/10/biscuiti-shortbread.html .
Sunt deliciosi, se topesc in gura, se pregatesc repede si se mananca la fel de repede!

 

INGREDIENTE

  • 170 gr unt (de calitate)
  • 260 gr faina alba de grau
  • 2 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • o pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Shortbread:

Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si  adaugam semintele de la pastaia de vanilie.

Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa.

Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm grosime din care decupam formele dorite pentru fursecuri.

Ii intepam cu furculita din loc in loc si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii coacem la o temperatura de 160 de grade pentru 15 minute sau cat sa se rumeneasca usor.

Dupa coacere,  se scot cu grija din tava, fiind foarte fragezi se sfarama usor.

Pofta buna!

 

P.S. Cutia nu era murdara, erau doar picurii de ploaie!

TIPS-URI

1

Dupa cum vedeti, am avut ca ajutor doua manute mici. Au decupat si intepat fursecurile bine de tot :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Shortbread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei 1

22.09.2016, 07:23

Miki, acestia chiar nu au fost foarte dulci. Si in general nu pregatesc dulciuri, insa cand existe ispite la tot pasul (un bunic, un coleg de gradinita, copiii din parc), trebuie sa le faci fata! Mai ales ca bunica se intrece in produse gata ambalate! Prefer sa o invat cu cele de acasa, mai sanatoase si clar, mai sigure!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:36

bune, bune

mihaelar63 1

30.09.2016, 18:45

Asa pachetel doresc si eu !!! Succes in activitatea de scolarita micutei tale . Cum trece timpul...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede (fara unt)