Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 18 Aug 2011 | 3200 vizualizari

 

Dat fiind ca tot am vazut cat este de apreciata si de prezenta panna cotta printre gospodinele de aici, m-am hotarat sa o incerc si eu. Gustul si aroma nu m-au surprins prea mult, realizand ca acum vreo doi ani am "inventat" un astfel de desert din ceea ce aveam prin casa, cu exceptia faptului ca atunci am folosit un iaurt cu un continut de grasime ridicat si un blat de biscuiti. Oricum ar fi, sotul meu adora acest desert, asa ca de acum e pe lista favorita alaturi de crema de zahar ars si de tartele cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg smantana 
  • 1 l lapte dulce
  • o ciocolata neagra cu lapte
  • 2 pliculete cu gelatina (20 g)
  • zahar in functie de gust (200 g am folosit eu)
  • esente de vanile,  zahar vanilat, pastai de vanilie
  • visine in sirop sau se poate folosi cu succes si dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine:

Preparare Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine


Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic..


Separat fierbem laptele, il lasam sa se raceasca putin, si, adaugam gelatina.


Smantana o punem intr-o craticioara, pe foc, cat sa se incalzeasca putin. Adaugam zaharul si esentele, amestecand continuu pentru ca acesta sa se topeasca integral. Trebuie sa avem grija ca smantana sa nu fiarba efectiv.


O jumatate din cantitatea de smantana cu vanilie o punem intr-un alt vas, adaugam ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza intreaga crema. Adaugam apoi o jumatate din cantitatea de lapte, avand grija sa il incorporam in totalitate.


(In acelasi mod procedam cu restul de smantana si lapte).


In formele dorite punem dulceata de visine sau siropul cu visine si o parte din crema de vanilie. Le dam la congelator pentru 30 de minute, apoi le scoatem si adaugam crema de ciocolata.


Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine se pasrteaza la rece pana a doua zi (sau cat de mult puteti rezista :D)


Sa aveti pofta!




 

TIPS-URI

1

Atentie ca laptele sa nu fie fierbinte in momentul adaugarii gelatinei, in caz contrar aceasta isi va pierde proprietatile.

2

 Puteti unge formele cu putin ulei pentru o desprindere mai facila :D eu am avut emotii

3

daca folositi cupe, atunci dulceata de visine se va adauga ultima (la suprafata formei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2012, 22:14

Multumesc Suflet Frumos! Te pup cu drag Fluturas!

mihaelar63 1

05.06.2012, 23:23

La multi ani cu sanatate si fericire !!!

Dya Daniela Andrei 1

06.06.2012, 08:50

Va multumesc tuturor! Sanatate, impliniri si numai lucruri bune va doresc, cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema