Papanasi

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Feb 2010 | 4145 vizualizari

 

Acum un an si ceva habar nu aveam de papanasi,dar i-am descoperit pe blogul lui teo si i-am incercat.Au fost deliciosi,i-am facut de multe ori,dar de ceva timp am cam uitat de ei si cum aveam o punga de pranza congelata aseara pe la 8 jum m-am apucat de treaba

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaca
  • 2 oua
  • aprox 20 linguri de faina(pana nu se mai lipeste de maini)
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutin de sare
  • un varf de bicarbonat stins cu lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Am batut ouale,am adaugat branza,bicarbonatul stins,sarea,zaharul vanilat si am omogenizat.Am pus si faina pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini si care poate fi modelat.Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica.


Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.I-am umplut cu dulceata de capsuni si smantana.Este bine ca dulceata sa fie mai grosuta sa stea pe papanasi(a mea a cam alunecat:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Papanasi-0
Papanasi-1
Papanasi-2
Papanasi-3

COMENTARII (4)

Adinacarla

Adinacarla 1

02.09.2010, 14:11

yam, yam...vin sa mananc si eu unul

elena1988

elena1988 1

10.03.2011, 10:54

adry88

adry88 1

07.07.2011, 11:22

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!