Papanasi

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Feb 2010 | 4331 vizualizari

 

Acum un an si ceva habar nu aveam de papanasi,dar i-am descoperit pe blogul lui teo si i-am incercat.Au fost deliciosi,i-am facut de multe ori,dar de ceva timp am cam uitat de ei si cum aveam o punga de pranza congelata aseara pe la 8 jum m-am apucat de treaba

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaca
  • 2 oua
  • aprox 20 linguri de faina(pana nu se mai lipeste de maini)
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutin de sare
  • un varf de bicarbonat stins cu lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Am batut ouale,am adaugat branza,bicarbonatul stins,sarea,zaharul vanilat si am omogenizat.Am pus si faina pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini si care poate fi modelat.Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica.





Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.I-am umplut cu dulceata de capsuni si smantana.Este bine ca dulceata sa fie mai grosuta sa stea pe papanasi(a mea a cam alunecat:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Adinacarla 1

02.09.2010, 14:11

yam, yam...vin sa mananc si eu unul

elena1988 1

10.03.2011, 10:54

adry88 1

07.07.2011, 11:22

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci