Papanasi

de Xandrinne in Dulciuri, 9 Noi 2014 | 1667 vizualizari

 

I-am pregatit dupa reteta Laurei Laurentiu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza de vaci, scursa de zer,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 1 lingurita de scortisoara (eu nu am pus),
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • faina, cca 230-250 g,
  • coaja rasa de lamaie, cine doreste;
  • ulei, pentru prajit (din abundenta, prajim papanasii in baie de ulei),
  • faina pentru planul de lucru,
  • dulceata de afine, sau ce altceva doriti,
  • smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Punem branza intr-un castron, adaugam sarea, zaharul vanilat, praful de copt (scortisoara, coaja rasa de lamaie), maruntim cu furculita branza, amestecam bine, apoi adaugam cele doua oua si omogenizam.


Incepem sa adaugam faina, cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat nici tare, dar nici care se lipeste de maini.


Presaram faina pe blat, ca sa nu ni se lipeasca aluatul.


Impartim aluatul in cca 5 bucati mai mari si 5 mai mici; bucatilor mici le dam o forma de bila, pe cele mari le rotunjim, le turtim, si cu degetul facem la mijloc o gaura, care se largeste usor (sa se patrunda bine papanasii la prajit).


Incingem uleiul intr-un vas (eu am folosit un ceaun, folositi o cratita cu fund mai gros); stratul de ulei trebuie sa aiba o adancime de cel putin 5 cm. Verificam si cand uleiul este incins (probam cu o bucatica mica de aluat - uleiul incins face bulbuci in jurul ei, aluatul pluteste...) micsoram focul, incepem sa prajim papanasii, pe rand, pana se rumenesc frumos.


Scoatem papanasii pe prosoape de hartie.


La servit ii garnisim cu dulceata si cu smantana. Sunt tare buni calzi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

10.11.2014, 13:46

si eu vreau

mirela0911 1

11.11.2014, 12:16

Tare buni mai sunt!

Xandrinne 1

14.12.2016, 22:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!