Papanasi

de Xandrinne in Dulciuri, 9 Noi 2014 | 1734 vizualizari

 

I-am pregatit dupa reteta Laurei Laurentiu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza de vaci, scursa de zer,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 1 lingurita de scortisoara (eu nu am pus),
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • faina, cca 230-250 g,
  • coaja rasa de lamaie, cine doreste;
  • ulei, pentru prajit (din abundenta, prajim papanasii in baie de ulei),
  • faina pentru planul de lucru,
  • dulceata de afine, sau ce altceva doriti,
  • smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Punem branza intr-un castron, adaugam sarea, zaharul vanilat, praful de copt (scortisoara, coaja rasa de lamaie), maruntim cu furculita branza, amestecam bine, apoi adaugam cele doua oua si omogenizam.


Incepem sa adaugam faina, cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat nici tare, dar nici care se lipeste de maini.


Presaram faina pe blat, ca sa nu ni se lipeasca aluatul.


Impartim aluatul in cca 5 bucati mai mari si 5 mai mici; bucatilor mici le dam o forma de bila, pe cele mari le rotunjim, le turtim, si cu degetul facem la mijloc o gaura, care se largeste usor (sa se patrunda bine papanasii la prajit).


Incingem uleiul intr-un vas (eu am folosit un ceaun, folositi o cratita cu fund mai gros); stratul de ulei trebuie sa aiba o adancime de cel putin 5 cm. Verificam si cand uleiul este incins (probam cu o bucatica mica de aluat - uleiul incins face bulbuci in jurul ei, aluatul pluteste...) micsoram focul, incepem sa prajim papanasii, pe rand, pana se rumenesc frumos.


Scoatem papanasii pe prosoape de hartie.


La servit ii garnisim cu dulceata si cu smantana. Sunt tare buni calzi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

10.11.2014, 13:46

si eu vreau

mirela0911 1

11.11.2014, 12:16

Tare buni mai sunt!

Xandrinne 1

14.12.2016, 22:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Papanasi