Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Iun 2010 | 14560 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • o cescuta gris (cam 150-200gr )
  • zahar
  • 2 oua
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • pesmet

pentru sos

  • 250 gr zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel:

Reteta de preparare a papanasilor


Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac).


Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare.(daca aveti branza mai uscata, mai puteti pune un ou )


Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte, timp in care ne ocupam de sosul caramel .(inventie proprie:)))


Caramelizam cam... 250 gr zahar.


Cand capata o culoare frumoasa (sa nu-l ardeti) oprim focul si adaugam doua linguri unt. Amestecam pana la topirea completa.


Adaugam apoi doua linguri de smantana si vreo 3 linguri de frisca lichida.


Amestecam usor.


Ne ocupam acum de papanasi.


Intr-o oala mare punem apa la fiert. Cand a dat in clocot, dam focul la mic, si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi , formam bilute potrivite ca marime si le plonjam in apa .


Lasam la foc potrivit.


Papanasii sunt fierti cand ii vedem ca ies "tzushti" , la suprafata.


Ii scoatem cu o paleta, scurgem bine de apa si-i punem direct pe-o farfurie cu pesmet. (eu am facut pesmet din piscoturi pentru ca aveam putin pesmet in punga).


Ii invartim usor in pesmet, ii asezam pe farfurii si-i "amagim" cu sos caramel.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Cris2711 1

12.02.2011, 16:27

ce am descoperit eu aici,favoreteta la cat imi plac mie papanasiiiiiiiiiiiiiiiiii

Micutza Luana 1

03.04.2013, 14:18

fierti nu am mai incerat , da arata tare bn

babi5 1

31.08.2013, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

RETETA RECOMANDATA
Crema de mascarpone cu piersici