Papanasi ca la mama acasa

de adasev12 in Dulciuri, 31 Oct 2012 | 3052 vizualizari

 

din pacate nu am poze din timpul prepararii fiindca nu aveam aparatul la indemana...am doar poze cu ultimii ramasi...care nu-s prea reusiti...dar gustul e fenomenal...si sunt facuti chiar la mama acasa....

 

INGREDIENTE

  • 400 g banza de vaci de casa
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 100 g gris
  • o vanilie
  • un praf de sare
  • pt garnisit:
  • paine mai veche,
  • ulei
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi ca la mama acasa:

Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul ,sarea si vanilia. Se omogenizeaza bine.


Se pune la foc o oala mare cu apa, destul de incapatoare. Cand da in clocot se formeaza cu mana papanasii si se dau la fiert, nu prea multi deodata sa nu stea lipiti. Se fierb cam 15 minute la foc moale, sa nu se sfarame.


In timp ce fierb se prepara pesmetul din paine astfel: se incinge uleiul, se faramiteaza foarte bine painea si se pune la prajit. Cand s-a facut aurie bine se ia de pe foc si se adauga zaharul.


Papanasii se scot usor cu o paleta si asa fierbinti se pun in cratita cu pesmet, se amesteca cu grija ,rotind cratita si se mai adauga putin ulei.


Se servesc calduti, cu mare pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

31.10.2012, 12:32

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:42

place

mirela0911 1

01.11.2012, 12:21

Ce pofta mi-ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi cu branza de vaci si gris