Papanasi cu amestec de branza si pesmet

de merisor in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 1548 vizualizari

 

De cate ori prepar deserturi cu branza(placinte, spaghete, cornuri sau prajituri), imi place sa combin branza de vaci
proaspata cu branza sarata, in special cu telemea.
gustul este unul deosebit de dulce + sarat, dar nu exagerat de sarat.
Combin cam o parte de branza sarata cu doua sau cu trei parti de branza proaspata.
Asa am procedat si la acesti papanasi si au iesit deosebiti fata de alta data cand i-am preparat doar cu branza proaspata de vaci.

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza telemea sarata
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf, zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cu varf, pesmet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita rasa, bicarbonat de sodiu
  • 350 g faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu amestec de branza si pesmet:

Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata.


Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza.


Incepem sa adaugam treptat faina amestecand cu o spatula compozitia, apoi cand incepe sa se intareasca o rasturnam pe masa si o framantam presarand continuu faina.


Va rezulta un aluat usor tare si usor lipicios, dar ne descurcam cu el asa, nu vom adauga faina pana nu se va mai lipi de maini, ca la paine.


Lasam aluatul la odihnit 30 de minute, pentru a avea timp bicarbonatului sa isi faca bine efectul, apoi impartim aluatul in parti egale modelandu-le in sfere cam cat o minge de tenis.


Lucram pe masa infainata si daca aluatul continua sa se lipeasca, ne infainam si mainile, dar nu a fost cazul.


Aplatizam usor sferele de aluat si facem decupaje la mijloc cu un paharel sau o forma cilindrica cu diametrul mai mic.


Punem uleiul la incins, intr-un vas cu fundul dublu si scufundam papanasii in el cand uleiul incepe sa sfaraie.


Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe prima parte, apoi ii intoarcem si ii rumenim si pe a doua parte.


La fel procedam si cu decupajele


Ii vom servi calzi cu smantana si dulceata de care preferam. Noi i-am preferat cu dulceata de trandafiri de data aceasta.

 

TIPS-URI

1

Trebuie avut in vedere ca baia de ulei sa fie inalta, cel putin pana la jumatatea unui papanas, pentru o prajire uniforma a papanasilor, iar flacara de la aragaz trebuie sa fie de intensitate usor spre maxim, altfel riscam sa se imbibe papanasii cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu amestec de branza si pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (47)

Moni_alex 1

04.06.2015, 23:02

un deliciu!

mihaelar63 1

07.06.2015, 23:03

Interesant Merisorule Ai spune ca le mai lipseste ceva picant . Poate ghimbir pudra la dulceata

merisor 1

08.06.2015, 05:27

Buna, idee, Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!