Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

de Merisor in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 6111 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor De cate ori prepar deserturi cu branza(placinte, spaghete, cornuri sau prajituri), imi place sa combin branza de vaci proaspata cu branza sarata, in special cu telemea. gustul este unul deosebit de dulce + sarat, dar nu exagerat de sarat. Combin cam o parte de branza sarata cu doua sau cu trei parti de branza proaspata. Asa am procedat si la acesti papanasi si au iesit deosebiti fata de alta data cand i-am preparat doar cu branza proaspata de vaci.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza telemea sarata
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf, zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cu varf, pesmet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita rasa, bicarbonat de sodiu
  • 350 g faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet:

Reteta de preparare a papanasilor

Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata.

Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza.

Incepem sa adaugam treptat faina amestecand cu o spatula compozitia, apoi cand incepe sa se intareasca o rasturnam pe masa si o framantam presarand continuu faina.

Va rezulta un aluat usor tare si usor lipicios, dar ne descurcam cu el asa, nu vom adauga faina pana nu se va mai lipi de maini, ca la paine.

Lasam aluatul la odihnit 30 de minute, pentru a avea timp bicarbonatului sa isi faca bine efectul, apoi impartim aluatul in parti egale modelandu-le in sfere cam cat o minge de tenis.

 Lucram pe masa infainata si daca aluatul continua sa se lipeasca, ne infainam si mainile, dar nu a fost cazul.

Aplatizam usor sferele de aluat si facem decupaje la mijloc cu un paharel sau o forma cilindrica cu diametrul mai mic.

Punem uleiul la incins, intr-un vas cu fundul dublu si scufundam papanasii in el cand uleiul incepe sa sfaraie.

Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe prima parte, apoi ii intoarcem si ii rumenim si pe a doua parte.

La fel procedam si cu decupajele

Ii vom servi calzi cu smantana si dulceata de care preferam. Noi i-am preferat cu dulceata de trandafiri de data aceasta.  

TIPS-URI

1

Trebuie avut in vedere ca baia de ulei sa fie inalta, cel putin pana la jumatatea unui papanas, pentru o prajire uniforma a papanasilor, iar flacara de la aragaz trebuie sa fie de intensitate usor spre maxim, altfel riscam sa se imbibe papanasii cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Moni_alex 1

04.06.2015, 23:02

un deliciu!

mihaelar63 1

07.06.2015, 23:03

Interesant Merisorule Ai spune ca le mai lipseste ceva picant . Poate ghimbir pudra la dulceata

Merisor 1

08.06.2015, 05:27

Buna, idee, Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor