Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2016 | 2949 vizualizari

 

O noua provocare, ce a avut un rezultat tare fain ;) Un desert nu prea dulce, exact pe gustul meu ;) Spor și poftă bună!  P.S. TataZmeu, am mai adus un adaos de dulceață :D la topping ;)

 

INGREDIENTE

  • perle de tapioca mici ½ cană,
  • apă rece 1 cană,
  • lapte de cocos 400 ml,
  • zahăr brun ½ cană,
  • esență de migdale marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • PENTRU SOS:
  • mango ½ bucată,
  • nectarine plate 2 bucați,
  • zahăr tos cca. 4 linguri,
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • PENTRU DECOR:
  • zmeură 3-4 bucăți,
  • kiwi 1 bucată,
  • frunze de lămâiță
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine:

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute.

Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide. Budinca se pune într-o formă și se lasă la rece.

Pentru sos, se curăță fructul de mango, nectarinele și se pun la fiert cu zahărul într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, apoi se mixează se aromatizează cu esența de vanilie și se toarnă peste budinca rece.

Budinca se garnisește cu fructe de zmeură, kiwi și frunze de lămâiță.

 

Simplu, savuros, cu gust exotic. Spor și poftă  bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

13.08.2016, 09:15

Panacris 1

13.08.2016, 12:57

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:22

As servi o portie acum!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)