Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2016 | 883 vizualizari

 

O noua provocare, ce a avut un rezultat tare fain ;) Un desert nu prea dulce, exact pe gustul meu ;) Spor și poftă bună!  P.S. TataZmeu, am mai adus un adaos de dulceață :D la topping ;)

 

INGREDIENTE

  • perle de tapioca mici ½ cană,
  • apă rece 1 cană,
  • lapte de cocos 400 ml,
  • zahăr brun ½ cană,
  • esență de migdale marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • PENTRU SOS:
  • mango ½ bucată,
  • nectarine plate 2 bucați,
  • zahăr tos cca. 4 linguri,
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • PENTRU DECOR:
  • zmeură 3-4 bucăți,
  • kiwi 1 bucată,
  • frunze de lămâiță
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine:

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute.


Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide. Budinca se pune într-o formă și se lasă la rece.


Pentru sos, se curăță fructul de mango, nectarinele și se pun la fiert cu zahărul într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, apoi se mixează se aromatizează cu esența de vanilie și se toarnă peste budinca rece.


Budinca se garnisește cu fructe de zmeură, kiwi și frunze de lămâiță.



Simplu, savuros, cu gust exotic. Spor și poftă bună.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

13.08.2016, 09:15

Panacris 1

13.08.2016, 12:57

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:22

As servi o portie acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Un cadou dulce