Bradut de Craciun

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Dec 2013 | 1415 vizualizari

 

sursa Bucataresele Vesele :)

 

INGREDIENTE

  • 250 miere de albine
  • 120 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 60 gr untura
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr faina
  • 300 gr nuca macinata
  • 1 ou

Pentru ornat urmatoarea glazura:

  • 2 albusuri
  • 320 zahar pudra
  • colorant alimentar
  • inplus frisca si ornamente
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bradut de Craciun:

Intr-un vas se pune mierea , zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte.


Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul.


Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Se adauga zeama de lamaie,scortisoara,praful de copt si la urma faina impreuna cu nuca macinata si oul.


Se amesteca toate bine pana se obtine un aluat omogen.


Aluatul astfel obtinut se intinde3-4 mm si se decupeaza forme de stelute de diferite marimi.


Formele se pun in tava pe o foaie de pergament,la copt ptr cateva minute.


Se face glazura,se amesteca toate ingredientele cu zeama de lamaie ca sa nu se intareasca repede si dupa ce sau copt formele se ung cu aceasta glazura.


Se asambleaza si se orneaza dupa preferinte cu frusca,colorant si ornamente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bradut de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

02.01.2014, 11:22

Rux La multi ani si tie,multa sanatate si tot ce-ti doresti mai bun de la viata

Angelina_Elena 1

08.01.2014, 14:55

Ce dragut e!

Ligia Bxl 1

08.01.2014, 16:26

multumesc Angelina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Bradut de Craciun