Bradut de Craciun

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Dec 2013 | 4057 vizualizari

 

sursa Bucataresele Vesele :)

 

INGREDIENTE

  • 250 miere de albine
  • 120 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 60 gr untura
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr faina
  • 300 gr nuca macinata
  • 1 ou

Pentru ornat urmatoarea glazura:

  • 2 albusuri
  • 320 zahar pudra
  • colorant alimentar
  • inplus frisca si ornamente
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bradut de Craciun:

Intr-un vas se pune mierea ,  zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte.

Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se adauga zeama de lamaie,scortisoara,praful de copt si la urma faina impreuna cu nuca macinata si oul.

Se amesteca toate bine pana se obtine un aluat omogen.

Aluatul astfel obtinut se intinde3-4 mm si se decupeaza forme de stelute de diferite marimi.

Formele se pun in tava pe o foaie de pergament,la copt ptr cateva minute.

Se face glazura,se amesteca toate ingredientele cu zeama de lamaie ca sa nu se intareasca repede si dupa ce sau copt formele se ung cu aceasta glazura.

Se asambleaza si se orneaza dupa preferinte cu frusca,colorant si ornamente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bradut de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

02.01.2014, 11:22

Rux La multi ani si tie,multa sanatate si tot ce-ti doresti mai bun de la viata

Angelina_Elena 1

08.01.2014, 14:55

Ce dragut e!

Ligia Bxl 1

08.01.2014, 16:26

multumesc Angelina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert brazi de Craciun