Bradut de Craciun

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Dec 2013 | 1248 vizualizari

 

sursa Bucataresele Vesele :)

 

INGREDIENTE

  • 250 miere de albine
  • 120 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 60 gr untura
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr faina
  • 300 gr nuca macinata
  • 1 ou

Pentru ornat urmatoarea glazura:

  • 2 albusuri
  • 320 zahar pudra
  • colorant alimentar
  • inplus frisca si ornamente
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bradut de Craciun:

Intr-un vas se pune mierea , zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte.


Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul.


Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Se adauga zeama de lamaie,scortisoara,praful de copt si la urma faina impreuna cu nuca macinata si oul.


Se amesteca toate bine pana se obtine un aluat omogen.


Aluatul astfel obtinut se intinde3-4 mm si se decupeaza forme de stelute de diferite marimi.


Formele se pun in tava pe o foaie de pergament,la copt ptr cateva minute.


Se face glazura,se amesteca toate ingredientele cu zeama de lamaie ca sa nu se intareasca repede si dupa ce sau copt formele se ung cu aceasta glazura.


Se asambleaza si se orneaza dupa preferinte cu frusca,colorant si ornamente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bradut de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

02.01.2014, 11:22

Rux La multi ani si tie,multa sanatate si tot ce-ti doresti mai bun de la viata

Angelina_Elena 1

08.01.2014, 14:55

Ce dragut e!

Ligia Bxl 1

08.01.2014, 16:26

multumesc Angelina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Bradut de Craciun