Desert brazi de Craciun

de cristina1985 in Prajituri, 18 Dec 2021 | 2683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat;
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata amaruie (85% cacao)
  • 120 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 4 oua
  • Pentru glazura alba:
  • 1/2 albus ou
  • 75 g zahar pudra
  • zeama lamaie
  • Alte ingrediente:
  • crema de ciocolata (la borcan)
  • bomboane colorate
  • ornamente
  • putin unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brazi de Craciun:

Aluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se bat spuma cu putina sare. 

Se adauga ciocolata topita cu unt, peste galbenusuri ,apoi faina cu praful de copt . Se pun treptat, albusurile  batute spuma  peste compozitie,amestecand usor. Se unge o forma de tort (cu diametru de 24 cm) cu unt si se presara faina. Se toarna compozitia si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 35 minute, sau pana trece testul scobitoarei.

Glazura: se amesteca zaharul pudra cu albusul crud si zeama de lamaie (pana rezulta o pasta  fluida).Se adauga zeama de lamaie, cat este nevoie.

Cand este gata blatul, se lasa la racit. Apoi se scoate,se taie felii si se ung cu crema de  ciocolata. Se pune glazura si se orneaza cu bomboane colorate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brazi de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca si marmelada