Ravioli dulci la cuptor cu licorice

de GretaRachita in Prajituri, 29 Mar 2014 | 1824 vizualizari

 

Ravioli dulci la cuptor cu licorice – iata ce a iesit din cuptorul meu ieri, duminica dimineata la ora 6. Eram treaza de la 5 si incercam sa mai atipesc, dar nu reuseam. In mintea mea se incalceau ingrediente, retete, noi idei, asa ca am decis sa cobor in bucatarie si dupa circa 45 de minute iata rezultatul: acesti minunati ravioli dulci cu licorice.

 

INGREDIENTE

  • - 250 g de faina
  • - 80 g de zahar brun
  • - 1 ou
  • - 1/2 plic de parf de copt
  • - 1/2 pahar de lichior de licorice (daca nu va place puteti folosi lichior de lamaie, rom, tuica)
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - dulceata sau nutella pentru umplut ( eu am folosit diverse tipuri de dulceata: mure, afine, caise – important este sa fie consistenta)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli dulci la cuptor cu licorice:

Am pus faina pe masa de lucru formand un soi de fantana. Am adaugat zaharul, praful de copt, vanilia, oul si lichiorul in mijloc si am framantat bine. Am invelit aluatul intr-un prosop de bucatarie si l-am lasat sa se odihneasca pentru circa 15 minute.


Intre timp mi-am pregatit dulceturile si am aprins cuptorul la 180 de grade.


Am intins aluatul si am taiat cercuri cu o forma rotunda. Am pus in mijloc dulceata sau nutella si am inchis impaturind in doua fiecare cerc si apasand bine pe margini astfel incat umplutura sa nu poata iesi in timpul coacerii. Am pus raviloi pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor 15-20 de minute.


I-am scos din cuptor, i-am pus pe o farfuie si i-am pulverizat zahar praf deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli dulci la cuptor cu licorice" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Corinuta 1

29.03.2014, 10:18

Foarte interesanti! La cuptor n-am facut inca. Simo, cred ca e o planta

deyutzky 1

29.03.2014, 11:45

Rocsi 1

29.03.2014, 20:16

Ce bune or fi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

Paine fara framantare

de Lau 9

ieri la 20:26

RETETA RECOMANDATA
Ravioli - desert