Papanasi cu branza de vaci (fierti)

de mena29 in Dulciuri, 24 Iun 2013 | 7206 vizualizari

 

Am promis ca voi aduce si reteta de papanasi fierti,care noua ne-au placut tere mult!

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg branza de vaci(eu am folosit marca Pilos de la Lidl)
  • 2 oua
  • 5 lingur gris
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • dulceata sau gem pentru servit
  • 200g biscuiti
  • 100g unt
  • 2-3 linguri faina pentru modelat papanasii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaci (fierti):

Prima data am zdrobit biscuitii.Intr-o tigaie am pus untul sa se incalzeasca dupa care am adaugat biscuitii zdrobiti si i-am lasat sa se rumeneasca usor.Astfel mi-am pregatit pesmetul in care am imbracat papanasii fierbinti. Urmatorul pas a fost sa-mi pregatesc aluatul de papanasi! Am amestecat intr-un bol branza de vaci,ouale,sarea zaharul si grisul.

Am amestecat bine aluatul.Pe o planseta am presarat faina si am format bile din aluat.Am pus intr-o oala doi litrii de apa cu putina sare pe foc.Am adus apa la fierbere si am introdus papanasii in oala.

I-am lasat sa fiarba pana in momentul in care s-au ridicat deasupra apei,i-am scos din oala cu o spumiera si i-am imbracat in pesmet. Am servit papanasii fierbinti cu dulceata de capsuni si de prune.

Au mai ramas cativa iar pe acestia i-am servit reci.

Au fost foarte buni si asa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu branza de vaci (fierti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Papanasi cu branza de vaci (fierti)-0
Papanasi cu branza de vaci (fierti)-1
Papanasi cu branza de vaci (fierti)-2
Papanasi cu branza de vaci (fierti)-3
Papanasi cu branza de vaci (fierti)-4
Papanasi cu branza de vaci (fierti)-5
Papanasi cu branza de vaci (fierti)-6
Papanasi cu branza de vaci (fierti)-7
Papanasi cu branza de vaci (fierti)-8

COMENTARII (34)

mena29

mena29 1

08.08.2013, 00:20

La Ela!!!!!))

ela

ela 1

08.08.2013, 00:50

nilgun

nilgun 1

08.09.2013, 17:30

super buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!