Spirale cu mere

de ionela2682 in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 3331 vizualizari

 

INspiratie blogul Cuinei banatene...!

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina ,
  • 1 ou,
  • 40 ml ulei,
  • 220 ml iaurt,
  • 100 g zahar,
  • sare zahar vanilat,
  • 7 g drojdie deshidratata ( eu am folosit 1 cub)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu mere:

Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care se va face un aluat din cele enumerate mai sus pe care-l lasam la crescut



Merele ( cam 1 kg) le curatam si taiem in cubulete ,peste ele punem 3 lg zahar iar cand au lasat destula zeama adaugam 1 lg scortisoara si 1 de amidon amestecand continuu ,lasam la racit



-intindem pe masa unsa cu ulei aluatul in grosime de 1 cm ,pulverizam ulei si taiem ca la pizza in 8 buc pe care le suprapunem ,lasam la crescut pt 10 min



-din aluatul lasat la crescut intindem o foaie de 0,5 cm peste care adaugam merele racite



-pliem in 3 si taiem fasii ne 2-3 cm



-le rulam si asezam in tava cu hartie de copt,le ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte( am avut oua de casa de aceea sunt asa galbene)





coacem la temperatura mica pt inceput dupa care dam mai tare sa se rumeneasca frumos



obtional se ung cu sirop sau miere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

nadina73 1

27.01.2011, 00:01

la multi ani

ionela2682 1

27.01.2011, 10:28

multumesc inca o data ..... pentru urarile de bine.

Cris2711 1

12.02.2011, 16:14

ce comoara nedescoperita de mine ca ceilalti da

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Placinta creata cu branza dulce si stafide