Papanasi cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

de AlexTeacher in Dulciuri, 4 Iun 2015 | 1252 vizualizari

 

Un desert foarte popular si cu asta am spus tot. Iar faptul ca-ti permite sa te "joci" putin cu ingredientele dupa bunul plac,il face si mai interesant. Acum, ce-i drept sa spun...cam ingrasa :) Dar pana una alta, cine-a venit in cautare de cure de slabit, n-a venit unde trebuie :) Sper sa va bucurati de acest desert. Fie el si virtual :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru papanasi:
    • Branza proaspata (de vaci) – 350 g
    • Faina de cozonac – 240 g
    • Ou – 1 buc
    • Zahar – 80 g
    • Praf de copt – 1 pliculet
    • Coaja rasa de la 1/2 lamaie
    • Apa de trandafiri – 2 lingurite
    • Zahar vanilat bourbon – 2 pliculete
    • Smantana grasa – 200 g
    • Ulei de floarea soarelui – 400 ml – 500 ml
    • Pentru dulceata:
      • Cidru – 100 ml
      • Capsuni – 200 g
      • Scortisoara baton – 1 buc
      • Anason stelat – 1 buc
      • Cuisoare – 3-4 buc
      • Gellfix – 1/4 plic
      • Zeama de lamaie – 3 linguri
      • Zahar gelifiant – 80 g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de capsuni by Alex Teacher:




  • Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;




  • Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un Ankarsrum) , atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului / Nu-i problema daca nu aveti un malaxor – puteti framanta totul de mana;




  • Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;




  • Porniti aparatul pe viteza mica;




  • Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;




  • Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox;




  • Lasati la framantat cca 8-10 min;




  • Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;




  • Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);




  • In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;




  • Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;




  • Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;




  • Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;




  • Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;




  • Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);




  • Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;




  • Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;




Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de capsuni by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:57

buni tare

Panacris 1

05.06.2015, 17:23

-Licurici- 1

06.06.2015, 08:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro