Lapte de pasare

de MIUTA in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 14986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 6 oua
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri zahar tos
  • 2 linguri budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se pune o cratita cu apa la fiert pe aragaz.Intre timp mixezi 6 albusuri cu 6 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat.Cand apa in cratita incepe sa fiarba se da la foc mic si se pune cu o lingura cate 3 sau 4 galuste de spuma.Se lasa cateva secunde pe o parte si se intorc pe cealalta parte tot pentru cateva secunde.Se scot pe o tava cu o spumiera.La fel se procedeaza cu toata cantitatea de albus batut spuma.In alta cratita se pune 1.5 l de lapte la fiert.Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar,2 plicuri de vanilie si 2 linguri de budunca de vanilie.La sfarsit se pune laptele ramas peste compozitia de galbenusuri.Cand laptele clocoteste se pune peste el compozitia de galbenusuri si se lasa sa fiarba cateva minute.Se pune si un praf de sare in laptele care fierbe.Se lasa la fiert cca 5 minute.Se pune laptele in farfuri si deasupra se pun ouale din albus.Se poate pune deasupra topping de zmeura.Noua laptele de pasare ne place mai mult rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

alinutzika 1

31.07.2011, 23:55

tare bun

Bya Ralu 1

22.11.2013, 00:50

claudiaO 1

22.11.2013, 17:56

hmmm ce bun! imi aduce aminte de copilarie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura lapte de pasare cu capsuni