Gogosi cu glazura de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 5159 vizualizari

 

by Alice Ciobanu

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 150 ml lapte
  • 60 g unt
  • 20 g drojdie proaspata
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura si jumatate zahar
  • un sfert lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra/cu lapte
  • 5 lingurite frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu glazura de ciocolata:

Intr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine.

Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu sare

Framantam bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasam aluatul sa creasca la loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, luam aluatul si il intindem cu sucitorul uns cu ulei pe planseta de lucru, unsa si ea la randul ei cu ulei.

Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

Taiem toata foaia rondele cu ajutorul unui pahar trecut mereu prin faina, apoi cu un dop de la o sticla de plastic facem gaura in mijloc.

Coacem gogosi in ulei bine incins, apoi ii scoatem pe un servetel absorbant.

Dupa ce am terminat de prajit gogosi, topim ciocolata pe baie de abur cu cele 5 lingurite de frisca lichida.

Cat sunt calduti ii trecem prin ciocolata topita, iar deasupra presaram bombonele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Angelina_Elena 1

06.09.2012, 21:08

multumesc frumos Mamaie!

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:02

Wow, si eu vreau

Angelina_Elena 1

22.09.2012, 11:34

Mihaela, promit ca data viitoare cand o sa mai fac o sa-ti pastrez si tie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase