Gogosi cu glazura de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 2726 vizualizari

 

by Alice Ciobanu

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 150 ml lapte
  • 60 g unt
  • 20 g drojdie proaspata
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura si jumatate zahar
  • un sfert lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra/cu lapte
  • 5 lingurite frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu glazura de ciocolata:

Intr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine.


Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu sare.


Framantam bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasam aluatul sa creasca la loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.


Dupa ce si-a dublat volumul, luam aluatul si il intindem cu sucitorul uns cu ulei pe planseta de lucru, unsa si ea la randul ei cu ulei.


Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime.


Taiem toata foaia rondele cu ajutorul unui pahar trecut mereu prin faina, apoi cu un dop de la o sticla de plastic facem gaura in mijloc.


Coacem gogosi in ulei bine incins, apoi ii scoatem pe un servetel absorbant.


Dupa ce am terminat de prajit gogosi, topim ciocolata pe baie de abur cu cele 5 lingurite de frisca lichida.


Cat sunt calduti ii trecem prin ciocolata topita, iar deasupra presaram bombonele.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Angelina_Elena 1

06.09.2012, 21:08

multumesc frumos Mamaie!

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:02

Wow, si eu vreau

Angelina_Elena 1

22.09.2012, 11:34

Mihaela, promit ca data viitoare cand o sa mai fac o sa-ti pastrez si tie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase