Papanasi cu dulceata de zmeura

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Feb 2012 | 2002 vizualizari

 

Buni ! Buni!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie
  • o picatura esenta de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • 500 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de zmeura:

Brânza, se amesteca impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie, atat cat sa se omogenizeze toate ingredientele. Adaugam apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand bine. Daca este necesar, mai putem adauga putina faina.
Impartim aluatul in 6 bilute mai mari (cat o piersica) din care formam discurile si in sase bilute mai mici pe care le vom pune la prajit in uleiul încins. Rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti avand grija ca focul sa nu fie prea iute, in caz contrar papanasii prajindu-se doar la exterior, ramanad cruzi in interior.
Cand s-au rumenit frumos scoatem discurile si bilutele pe un servet pentru a scapa de surplusul de grasime
Inainte de a servi papanasii ii ornam cu smantana si cu dulceata de zmeura, mai mult sau mai putin! :D


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

ionela2682 1

19.12.2012, 14:30

Chiar ca-s buni!

camelia75 1

09.04.2013, 17:12

Ce pofta mi-ai facut!!!Maine trec la treaba!!!

Dya Daniela Andrei 1

09.04.2013, 17:39

Incearca-i si pe cei cu afine! Sunt minunati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Pancake cu Inghetata