Papanasi cu dulceata de zmeura

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Feb 2012 | 2971 vizualizari

 

Buni ! Buni!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie
  • o picatura esenta de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • 500 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de zmeura:

Brânza, se amesteca impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie, atat cat sa se omogenizeze toate ingredientele. Adaugam apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt,  amestecand bine. Daca este necesar, mai putem adauga putina faina.
Impartim aluatul in 6 bilute mai mari (cat o piersica) din care formam discurile si in sase bilute mai mici pe care le vom pune la prajit in uleiul încins. Rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti avand grija ca focul sa nu fie prea iute, in caz contrar papanasii prajindu-se doar la exterior, ramanad cruzi in interior.
Cand s-au rumenit frumos scoatem discurile si bilutele pe un servet pentru a scapa de surplusul de grasime
Inainte de a  servi papanasii ii ornam cu smantana si cu dulceata de zmeura, mai mult sau mai putin! :D

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ionela2682 1

19.12.2012, 14:30

Chiar ca-s buni!

camelia75 1

09.04.2013, 17:12

Ce pofta mi-ai facut!!!Maine trec la treaba!!!

Dya Daniela Andrei 1

09.04.2013, 17:39

Incearca-i si pe cei cu afine! Sunt minunati!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Coji de portocale confiate