Papanasi cu dulceata de zmeura

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Feb 2012 | 3462 vizualizari

 

Buni ! Buni!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie
  • o picatura esenta de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • 500 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de zmeura:

Brânza, se amesteca impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie, atat cat sa se omogenizeze toate ingredientele. Adaugam apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt,  amestecand bine. Daca este necesar, mai putem adauga putina faina.
Impartim aluatul in 6 bilute mai mari (cat o piersica) din care formam discurile si in sase bilute mai mici pe care le vom pune la prajit in uleiul încins. Rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti avand grija ca focul sa nu fie prea iute, in caz contrar papanasii prajindu-se doar la exterior, ramanad cruzi in interior.
Cand s-au rumenit frumos scoatem discurile si bilutele pe un servet pentru a scapa de surplusul de grasime
Inainte de a  servi papanasii ii ornam cu smantana si cu dulceata de zmeura, mai mult sau mai putin! :D

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ionela2682 1

19.12.2012, 14:30

Chiar ca-s buni!

camelia75 1

09.04.2013, 17:12

Ce pofta mi-ai facut!!!Maine trec la treaba!!!

Dya Daniela Andrei 1

09.04.2013, 17:39

Incearca-i si pe cei cu afine! Sunt minunati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase de post cu gem si nuca