Pricomide cu stafide, ciocolata si crema de unt

de ancutsa in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 377 vizualizari

 

Pricomide imbratisate doua cate doua cu crema de unt :)

 

INGREDIENTE

  • Albusurile de la 7 oua (de marime medie);
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 7 linguri nuca macinata;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • cateva stafide;
  • cateva patratele de ciocolata cu lapte.
  • Pentru crema:
  • 100 g unt;
  • 1 lingura cacao;
  • 2 linguri zahar pudra;
  • un varf lingurita cafea macinata.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomide cu stafide, ciocolata si crema de unt:

Se preincalzeste cuptorul.


Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.


Se adauga treptat praful de copt si faina, amestecand bine.


Se pune din compozitie, cu lingura, formand pricomide mici, rotunde, intr-o tava incapatoare, pe foaie de copt. Eu le-am ornat cu stafide si bucatele de ciocolata cu lapte. Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. E o activitate placuta de impartasit cu cei mici :)


Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10-15 minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.


Eu am obtinut 2 tavi.



Pentru crema: se amesteca bine untul cu zaharul pudra, cacaoa si un pic de cafea.


Dupa ce se racesc, se unesc doua cate doua, lipindu-le cu crema de unt.



Portii: aprox 20 pricomide (cu crema)


Timp total: aprox 30 min



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/pricomide-cu-stafide-ciocolata-si-crema.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomide cu stafide, ciocolata si crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ancutsa 1

27.08.2016, 15:45

Rocsi, multumesc!

ancutsa 1

27.08.2016, 15:45

Rahela,

ancutsa 1

27.08.2016, 15:45

Dantes, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ananas Copt cu Sos de Caramel