Pricomide cu stafide, ciocolata si crema de unt

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 635 vizualizari

 

Pricomide imbratisate doua cate doua cu crema de unt :)

 

INGREDIENTE

  • Albusurile de la 7 oua (de marime medie);
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 7 linguri nuca macinata;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • cateva stafide;
  • cateva patratele de ciocolata cu lapte.
  • Pentru crema:
  • 100 g unt;
  • 1 lingura cacao;
  • 2 linguri zahar pudra;
  • un varf lingurita cafea macinata.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomide cu stafide, ciocolata si crema de unt:

Se preincalzeste cuptorul.


Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.


Se adauga treptat praful de copt si faina, amestecand bine.


Se pune din compozitie, cu lingura, formand pricomide mici, rotunde, intr-o tava incapatoare, pe foaie de copt. Eu le-am ornat cu stafide si bucatele de ciocolata cu lapte. Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. E o activitate placuta de impartasit cu cei mici :)


Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10-15 minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.


Eu am obtinut 2 tavi.



Pentru crema: se amesteca bine untul cu zaharul pudra, cacaoa si un pic de cafea.


Dupa ce se racesc, se unesc doua cate doua, lipindu-le cu crema de unt.



Portii: aprox 20 pricomide (cu crema)


Timp total: aprox 30 min



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/pricomide-cu-stafide-ciocolata-si-crema.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomide cu stafide, ciocolata si crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

27.08.2016, 15:45

Rocsi, multumesc!

Ancutsa 1

27.08.2016, 15:45

Rahela,

Ancutsa 1

27.08.2016, 15:45

Dantes, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa