Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 27 Feb 2014 | 5106 vizualizari

 

Sunt delicioşi!

 

INGREDIENTE

  • 1200 g brânză dulce
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • 500 ml ulei pentru prăjit
  • dulceaţă de piersici
  • frişcă lichidă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici:

Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm bine până devine un aluat omogen.

Punem uleiul să se încingă bine.

Modelăm papanaşii apoi îi aranjă pe o planşetă presărată cu făină.

Eu am făcut papanaşii rotunzi, apoi după ce i-am aranjat pe planşetă am făcut la fiecare câte o gaură la mijloc.

De asemenea am făcut şi papanaşi în formă de biluţe pe care i-am folosit la decorul papanaşilor.

Prăjim papanaşii în uleiul încins, apoi îi scoatem pe un şerveţel absorbant.

Batem frişca lichidă şi o punem la rece până terminăm papanaşii.

Când papanaşii s-au răcit puţin ornăm cu frişcă şi gem de piersici.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

papanaşii se pot servi cu gem de care doriţi

2

eu am folosit frişcă în loc de smântână

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui barbeque la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Amandina- varianta Miha

ieri la 10:28

Reteta de tarta aperitiv

de Caty 2

pe 27.02 la 21:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci