Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 27 Feb 2014 | 1876 vizualizari

 

Sunt delicioşi!

 

INGREDIENTE

  • 1200 g brânză dulce
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • 500 ml ulei pentru prăjit
  • dulceaţă de piersici
  • frişcă lichidă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici:

Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt.


Amestecăm bine până devine un aluat omogen.


Punem uleiul să se încingă bine.


Modelăm papanaşii apoi îi aranjă pe o planşetă presărată cu făină.


Eu am făcut papanaşii rotunzi, apoi după ce i-am aranjat pe planşetă am făcut la fiecare câte o gaură la mijloc.


De asemenea am făcut şi papanaşi în formă de biluţe pe care i-am folosit la decorul papanaşilor.


Prăjim papanaşii în uleiul încins, apoi îi scoatem pe un şerveţel absorbant.


Batem frişca lichidă şi o punem la rece până terminăm papanaşii.


Când papanaşii s-au răcit puţin ornăm cu frişcă şi gem de piersici.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

papanaşii se pot servi cu gem de care doriţi

2

eu am folosit frişcă în loc de smântână

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

28.02.2014, 09:29

Florentina_Cristina 1

28.02.2014, 11:44

botcrina 1

01.03.2014, 09:29

va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu dulceata de capsuni