Papanasi cu stafide

de mihaelar63 in Dulciuri, 9 Feb 2010 | 3088 vizualizari

 

saptamana asta ne facem de cap , culinar , apoi mai vedem noi .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 varf cutit sare 
  • 4 linguri gris
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri coaja portocala confiata
  • 250 gr pesmet 
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • dulceata 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu stafide:

1. pesmetul se prajeste cu uleiul intr-o tigaie pana devine auriu . se amesteca tot timpul cu o paleta , sa nu se prinda .se ia de pe foc si se amesteca cu zahar.

2. branza de vaci se amesteca cu ouale , sarea , zharul vaniliat , stafidele , cojile de portocala si gris .

3. intr-o oala cu apa in clocot se pun la fiert papanasii sub forma rotunda , formati din compozitia cu branza .

4. se da focul sa fiarba mediu . se scot papanasii cu ajutorul unei palete cu gauri si se tavalesc prin pesmet .

5. se servesc calzi cu dulceata preferata . eu am avut la indemana de afine .

 

TIPS-URI

1

papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Teo 1

09.02.2010, 21:34

ce inventii sanatoase si haioase!mi-ai ''cazut tare simpatica'' Mihaela!

mihaelar63 1

09.02.2010, 23:34

invartim papanasi pentru toata lumea !!!teo sa stii ca sunt inventiisau poate amintiri din alte retete remixate
cred ca ar merge bine si cu smochine

mihaelar63 1

09.02.2010, 23:37

ela , ai putea incerca sa faci cu mai putin gris si sa renunti la pesmet si zahar , eventual ,, stropiti '' usor cu miere .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert sufleu de branza cu capsuni