Inghetata cu rom

de David4 in Dulciuri, 13 Iul 2011 | 3719 vizualizari

 

Un copil de peste 8 ani poate face aceasta inghetata , oricand doreste , deoarece este foarte foarte simpla. La aceasta reteta va raman 5 albusuri , cu ele puteti face bezele care nu dureaza mai mult de 15 minute pregatirea si 20 de minute coacerea .

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. frisca lichida
  • 150 gr. zahar pudra 
  • 1 pliculet de ceai negru
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml. rom
  • cateva rulouri de napolitana cu crema pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom:

Pui plicul de ceai negru la fiert cu 100 ml de apa, dupa un minut il scoti. Freci galbenusurile cu zaharul si ceaiul si le pui la fiert in baie de aburi , pana se ingroasa sau se face o spuma cremoasa. Mie mi-a iesit o spuma mai cremoasa.  Apoi stingeti focul, puneti romul, amestecati un pic pana se incheaga .

Bateti frisca si puneti crema racita. Apoi puneti compotitia care v-a iesit intr-un recipient de plastic si il bagati la congelator. Il lasati la congelator, iar timp de 5 ore, din ora in ora scoteti compozitia si o amestecati. Ultima ora nu mai amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata "Lapte de pasare"