Gutui coapte cu sirop de vin roșu

de BakeUpArtist in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 444 vizualizari

 

Ador toamna, pentru ca ne ofera numai roade gustoase. Asa ca am zis sa profit de sezon si sa coc ceva buun!

 

INGREDIENTE

  • 4 gutui medii;
  • 20 g unt;
  • scortisoara macinata;
  • 1 baton scortisoara;
  • 6 linguri de zahar;
  • 500 ml de vin rosu (am folosit demisec);
  • 2 linguri de miere;
  • 250 ml apa;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutui coapte cu sirop de vin roșu:

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele;


- Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți gutuile și adăugați peste fructe, uniform: 3 linguri de zahăr, untul, scorțișoara măcinată, mierea;


- În tavă adăugați apa, lângă gutui;


- Dați la cuptor timp de aprox. 50 de minute, iar din când în când stropiți gutuile cu siropul din tavă;


Sirop de vin roșu


- Puneți vinul pe foc mediu și adăugați 3 linguri de zahăr și un baton de scorțișoară;


- După ce fierbe, micșorați flacăra și lăsați să se reducă la foc mic, până ajunge la consistența de sirop, și anume, când luați pe lingură, să lase urme și să nu curgă picături;


- Când gutuile sunt gata, se servesc cu siropul de vin, merg foarte bine împreună.

 

TIPS-URI

1

Taiati gutuile in sferturi, se patrund mai bine si se coc si mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui coapte cu sirop de vin roșu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

28.10.2016, 10:00

Rocsi 1

28.10.2016, 19:59

Catalina L 1

29.10.2016, 22:01

chiar artistice

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi Strasbourg