Placinta Cittrone

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Aug 2013 | 2837 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie si ma bucur foarte mult ca am incercat-o! Usor de facut, ieftina si extrem de aromata!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu ulei;
  • 1 pahar cu zahar;
  • 1 pachet foi de placinta (400 gr.);
  • 200 ml iaurt/sana/lapte batut;
  • 1 plic praf de copt (10 gr.);
  • 4 oua;
  • 2 lamai (zeama) - aproximativ 110 ml;
  • 1 fiola esenta de rom;
  • 7 linguri de zahar + 3 cani de apa calda = sirop;
  • coaja de la o portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Cittrone:

Cum preparam placinta:


Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam zeama de lamaie peste el, amestecam. Atentie ca se va umfla!


Adaugam esenta de rom, taiem in fasii foile de placinta decongelate si amestecam totul foarte bine.


Ungem cu foarte putin ulei un vas de yena (al meu are diametrul de 28 cm) si turnam amestecul.


Bagam totul la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 45 minute pana devine rumena. O scoatem si o lasam sa se raceasca cat timp preparam siropul.


Cum preparam siropul:


Punem cele 7 linguri de zahar intr-un vas de inox si amestecam pana ce se caramelizeaza, fara sa se arda. Adaugam apa calduta si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Adaugam coaja de portocala taiata cubulete mici si mai lasam 5 minute sa fiarba.


Portionam placinta si turnam deasupra treptat, siropul fierbinte cu tot cu bucatelele de coaja de portocala. Eu am turnat doar jumatate din cantitatea de sirop, pe restul l-am pastrat la frigider si am adaugat cate putin pe fiecare portie, in momentul servirii. Lasam putin ca placinta sa "traga" siropul, si servim.

 

TIPS-URI

1

1 cana - 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Cittrone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (25)

merisor 1

27.08.2013, 19:28

Vin si eu cu intarziere pe aici sa vad daca mai gasesc o bucatica

Rocsi 1

27.08.2013, 22:11

Super buna placinta asta

Raluca57 1

01.12.2013, 21:02

Mi-a iesit o bunatate!!!! iar coaja de portocala de deasupra da o savoare deosebita!!! BUNA-BUNA!!!! Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt