Placinta Cittrone

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Aug 2013 | 7011 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie si ma bucur foarte mult ca am incercat-o! Usor de facut, ieftina si extrem de aromata!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu ulei;
  • 1 pahar cu zahar;
  • 1 pachet foi de placinta (400 gr.);
  • 200 ml iaurt/sana/lapte batut;
  • 1 plic praf de copt (10 gr.);
  • 4 oua;
  • 2 lamai (zeama) - aproximativ 110 ml;
  • 1 fiola esenta de rom;
  • 7 linguri de zahar + 3 cani de apa calda = sirop;
  • coaja de la o portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Cittrone:

Cum preparam placinta:

Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam zeama de lamaie peste el, amestecam. Atentie ca se va umfla!

Adaugam esenta de rom, taiem in fasii foile de placinta decongelate si amestecam totul foarte bine.

Ungem cu foarte putin ulei un vas de yena (al meu are diametrul de 28 cm) si turnam amestecul.

Bagam totul la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 45 minute pana devine rumena. O scoatem si o lasam sa se raceasca cat timp preparam siropul.

Cum preparam siropul:

Punem cele 7 linguri de zahar intr-un vas de inox si amestecam pana ce se caramelizeaza, fara sa se arda. Adaugam apa calduta si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Adaugam coaja de portocala taiata cubulete mici si mai lasam 5 minute sa fiarba.

Portionam placinta si turnam deasupra treptat, siropul fierbinte cu tot cu bucatelele de coaja de portocala. Eu am turnat doar jumatate din cantitatea de sirop, pe restul l-am pastrat la frigider si am adaugat cate putin pe fiecare portie, in momentul servirii. Lasam putin ca placinta sa "traga" siropul, si servim.

TIPS-URI

1

1 cana - 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Cittrone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Merisor 1

27.08.2013, 19:28

Vin si eu cu intarziere pe aici sa vad daca mai gasesc o bucatica

Rocsi 1

27.08.2013, 22:11

Super buna placinta asta

Raluca57 1

01.12.2013, 21:02

Mi-a iesit o bunatate!!!! iar coaja de portocala de deasupra da o savoare deosebita!!! BUNA-BUNA!!!! Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt