Tarta cu gem si prune uscate

de adela1981 in Dulciuri, 12 Mai 2012 | 1741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra ( 80 gr )
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr gem de prune
  • 100 gr prune uscate
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si prune uscate:

Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce devine cremoasa, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la unt. Se framanta un aluat , pe care il impartim in doua. O treime din aluat se intinde si se aseaza in tava de tarta, unsa cu unt. Se impunge tarta cu o furculita si se unge cu gemul de prune, apoi se presara cu prune uscate taiate marunt. Deasupra se face un grilaj din aluatul ramas. Se introduce in cuptorul incalzit si se coace pana ce devine aurie.

Dupa ce ati scos din cuptor pudrati cu zahar .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

13.05.2012, 12:39

Rocsi 1

13.05.2012, 14:55

Imi place

cocolina 1

13.05.2012, 21:23

buna tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de ness cu piure de capsune