Papanasi deliciosi

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2011 | 5690 vizualizari

 

inspirati din retetele lui Radu Anton Roman mai exact papanasii moldovenesti..eu i-am modificat putin..si uite asa am ajuns si eu la reteta cu nr 100!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200gr branza de vaci
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • o lingura de gris
  • o lingura de zahar
  • 2 linguri de faina
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana,dulceata de visine pentru servit sau zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi deliciosi:

Se separa albusul de galbenus.Galbenusul se mixeaza impreuna cu branza de vaci scursa bine de zer,zaharul vanilat,grisul,faina.zaharul si coaja de lamaie.Sebate albusul spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.Va rezulta un aluat moale.Puneti ulei intr-o tigaie nonaderenta sa se infierbante.Acum aveti 2 variante pentru a modela papanasii.Ii puteti pune c lingura sau sa ii spritati cu ajutorul seringii de ornat torturi(eu am folosit ultima varianta)...se prajesc foarte bine pe ambele parti (nu va speriati daca par ca sunt arsi) trebuie sa fie cat mai maro ca sa fie bine patrunsi pe interior.Se scot pe un servet de bucatarie sa se absoarba surplusul de ulei apoi se servesc cu smantana si dulceata de visine sau pudrati cu zahar pudra.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

recomand inca o data folosirea unei tigai nonaderente pt prajit.eu am incercat initial intr-o craticioara si s-au lipit..

2

intoarceti pe partea cealalta doar cand sunt f bine rumeniti,cu grija sa nu se imprastie..de preferat cu o paleta

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi deliciosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mirela0911 1

06.03.2011, 22:40

La cat mai multe retete felicitari pt. reteta nr. 100, papanasii excelenti

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:19

bun bun

adry88 1

11.06.2011, 17:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu smantana si topping delicios de visine