Rulada cu crema de lamaie

de luminita20_2006 in Prajituri, 3 Sep 2010 | 2383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  •  -4 oua 
  • - 4 plinguri zahar 
  • - 4 linguri faina 
  • - zahar vanilat 
  • Crema de lamaie 
  • - 500ml lapte 
  • -3 linguri faina cu varf -
  •  200 gr unt -
  •  200 gr zahar
  •  - 1 lamaie
  •  - fulgi ce ciocolata optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blat: se separa galbenusutile de albus. Albusurile se bat spuma api se adauga zaharul, zaharul vanilat , dupa care galbenusurile si la final faina. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 10min. Cand e gata se scoate din tava se pune pe un prosop umed apoi se ruleaza strans si se lasa sa se raceasca asa.


Crema; Se amesteca laptele cu faina si zaharul jumatate din cantiate si se pun la foc amestecand incontinuu. Cand incepe sa fiarba si se ingroase se ia de pe foc. Untul se freaca cu zaharul pana cand devine o crema, apoi se pune peste crema racita un pic. Se desface blatul se pune crema si fulgi de ciocolata apoi se ruleaza la loc.


Se orneaza dupa preferinta.(ciocolata de meinaj pe care am avut-o eu nu a fost f buna sau nu stiu ce a avut ca nu a vrut sa se topeasca asa ca mi-a iesit modelul)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Teo 1

03.09.2010, 21:37

e cea mai rapida prajitura si de ce nu , tare gustoasa, indiferent de umplutura !

Bunica 1

03.09.2010, 22:41

rapida si buna

Corinuta 1

04.09.2010, 19:13

vreau si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Rulada de toamna cu nuci